bewaar
Pastasalade 'caprese'
Pastasalade 'caprese'
bewaar

Pastasalade 'caprese'

Een variant op de bekende caprese salade. Verwen jezelf door romige vlokken buffelmozzarella door de pasta te scheppen.

20 min. bereiden
185waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

penne

1 el

olijfolie extra vierge met citroenaroma

1 el

olijfolie extra vierge

1 mespunt

versgemalen zeezout

1 mespunt

zwarte peper

250 g

romaatjes

150 g

mini mozzarella

15 g

verse basilicum

Een variant op de bekende caprese salade. Verwen jezelf door romige vlokken buffelmozzarella door de pasta te scheppen.

Aan de slag

1

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de tomaatjes om met de helft van de citroenolie en olijfolie, peper en zout.

2

Rooster de tomaatjes op de bakplaat onder de hete grill of in een droge koekenpan in 5-7 min. gaar. Schep af en toe om. Giet de mozzarella af en halveer de bolletjes. Scheur het basilicumblad grof.

3

Giet de pasta af, roer de rest van de olie en de peper en zout naar smaak erdoor. Schep de mozzarella en tomaatjes erdoor. Schep de pasta in diepe borden en verdeel het basilicum erover.

combinatietipSchep de gekookte pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.