Salade caprese met nectarine

240 kcal

25 min. bereiden

3.6/5

(41)

Ingrediënten

Aantal personen

Aan de slag

  1. Plet de peperkorrels fijn met de vijzel en zet apart. Houd 4 mooie blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe de rest met het zout in de vijzel en kneus de blaadjes tot ze fijngestampt zijn en het zout groen is geworden.

  2. Snijd de nectarines, tomaten en mozzarella elk in 8 plakken van gelijke dikte. Stapel de plakken afwisselend op elkaar tot 4 torentjes. Bestrooi elke plak met basilicumzout en besprenkel met olie. Garneer met blaadjes basilicum, basilicumzout, olie en de peper.

  • algemeenServeer dit gerecht als voorgerecht bij bijvoorbeeld tagliatelle met aspergetips (recept op ah.nl/recepten). De grassige smaak van olie past goed bij de nectarines en de tomaten.
  • Vijzelen

    Instructievideo - 01:06 min.

Wat vond je van dit recept?

Salade caprese met nectarine

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig