bewaar
Pastasalade met waterkers
Pastasalade met waterkers
bewaar

Pastasalade met waterkers

35 min. bereiden
15 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

2 personen

zout

150 g

penne

½ zakje

hazelnoten

2

bosuitjes

100 g

gorgonzola

1 eetlepel

witte-wijnazijn

3 eetlepels

olijfolie extra vierge met basilicum

versgemalen peper

2 zakjes

waterkers

Aan de slag

1

In pan met ruim kokend water met zout penne in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Penne afgieten. Gorgonzola in stukjes snijden, door penne mengen en al roerend laten smelten. In kom azijn met olie, zout en peper tot dressing kloppen. Pasta en bosui erdoor scheppen. Laten afkoelen.

2

Uit waterkers grove takjes verwijderen. Waterkers losjes door pastasalade mengen. Pastasalade in twee diepe borden scheppen en hazelnoten erover strooien.