Ingrediënten
4 personen
2
venkelknollen
75 g
waterkers
1 eetlepel
citroen
½ eetlepel
vloeibare honing
3 eetlepels
olijfolie extra vierge
versgemalen zwarte peper
Aan de slag
Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Schaaf de stukken venkel (in de keukenmachine) in dunne reepjes of snijd er met een scherp koksmes flinterdunne plakjes van. Verwijder de grove takjes uit de waterkers of pluk de worteltjes van de veldsla. Klop in een slakom het citroensap met de honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de venkel en waterkers of veldsla losjes door de dressing. Lekker bij gebakken kalfsvlees.
Venkelsalade met waterkers

bijgerecht
null personen
85 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Schaaf de stukken venkel (in de keukenmachine) in dunne reepjes of snijd er met een scherp koksmes flinterdunne plakjes van. Verwijder de grove takjes uit de waterkers of pluk de worteltjes van de veldsla. Klop in een slakom het citroensap met de honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de venkel en waterkers of veldsla losjes door de dressing. Lekker bij gebakken kalfsvlees.
algemeen:Maak eens een zomerse (maaltijd)salade van dungesneden rauwe venkel met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er als hartig accent in grove krullen geschaafde oude kaas of grana padano en broodcroutons over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 venkelknollen
75 g waterkers
1 eetlepel citroen
½ eetlepel vloeibare honing
3 eetlepels olijfolie extra vierge
0 versgemalen zwarte peper