bewaar
Ricotta met geroosterde cherrytomaatjes
Ricotta met geroosterde cherrytomaatjes
bewaar

Ricotta met geroosterde cherrytomaatjes

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

ricotta

500 g

cherrytomaatjes

grof zeezout

2 theelepels

balsamicoazijn

3 eetlepels

olijfolie

1 teentje

knoflook

1 theelepel

honing

versgemalen zwarte peper

8

basilicumblaadjes

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • ovenschaal doorsnede 20 cm, met bakpapier bekleed

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC. In ovenschaal ricotta met paletmes uitstrijken. Tomaatjes schoonmaken, in bakplaat leggen en zout erboven malen. Dressing roeren van azijn, olie, knoflook, honing en flink wat peper. Tomaten hiermee bedruppelen. Ricottaschaal in oven schuiven en na 5 min. bakplaat met tomaatjes ook in de oven schuiven. Beide in nog 10 min. lichtbruin roosteren. Tomaatjes iets laten afkoelen. Ricotta op bakpapier uit vorm tillen en in 4 punten snijden. Punten voorzichtig op vier borden leggen. Wat peper erboven malen. Tomaatjes met vrijgekomen vocht ernaast scheppen en garneren met basilicum. Lekker met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.