Ricotta met geroosterde cherrytomaatjes

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g ricotta (kaas)
- 500 g cherrytomaatjes (of romaatjes)
- grof zeezout
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 theelepel honing
- versgemalen zwarte peper
- 8 basilicumblaadjes
Keukenspullen
- bakplaat
- ovenschaal doorsnede 20 cm, met bakpapier bekleed
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 ºC. In ovenschaal ricotta met paletmes uitstrijken. Tomaatjes schoonmaken, in bakplaat leggen en zout erboven malen. Dressing roeren van azijn, olie, knoflook, honing en flink wat peper. Tomaten hiermee bedruppelen. Ricottaschaal in oven schuiven en na 5 min. bakplaat met tomaatjes ook in de oven schuiven. Beide in nog 10 min. lichtbruin roosteren. Tomaatjes iets laten afkoelen. Ricotta op bakpapier uit vorm tillen en in 4 punten snijden. Punten voorzichtig op vier borden leggen. Wat peper erboven malen. Tomaatjes met vrijgekomen vocht ernaast scheppen en garneren met basilicum. Lekker met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 3 g
- vet 18 g