bewaar
Eendenborst met gebakken druiven
Eendenborst met gebakken druiven
bewaar

Eendenborst met gebakken druiven

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

pitloze druiven

4

eendenborstfilets

zout

(versgemalen) peper

20 g

boter of margarine

½ theelepel

vanillesuiker

3 eetlepels

rode port

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. In vel van eendenborstfilets met scherp mes ruitpatroon kerven. Filets be-strooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten. Eendenborstfilets ca. 5 minuten met huidkant naar beneden bakken. Omkeren en nog ca. 5 minuten bakken. Filets uit pan nemen en inaluminiumfolie wikkelen. In grote steelpan rest van boter verhitten en druiven op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Vanillesuiker, port en 2 eetlepels water erdoor roeren en even aan de kook brengen. Bestrooien met peper. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Druiven in sausje erover scheppen.