bewaar
Eendenborst met gebakken druiven
Eendenborst met gebakken druiven
bewaar

Eendenborst met gebakken druiven

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

pitloze druiven

4

eendenborstfilets

zout

(versgemalen) peper

20 g

boter of margarine

½ theelepel

vanillesuiker

3 eetlepels

rode port

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. In vel van eendenborstfilets met scherp mes ruitpatroon kerven. Filets be-strooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten. Eendenborstfilets ca. 5 minuten met huidkant naar beneden bakken. Omkeren en nog ca. 5 minuten bakken. Filets uit pan nemen en inaluminiumfolie wikkelen. In grote steelpan rest van boter verhitten en druiven op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Vanillesuiker, port en 2 eetlepels water erdoor roeren en even aan de kook brengen. Bestrooien met peper. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Druiven in sausje erover scheppen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eendenborst met gebakken druiven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig