Blau­we kaas­cros­ti­ni met ge­ma­ri­neer­de drui­ven

  • borrelhapje
  • 12 personen
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(14) waardeer
frans borrelhapje 12 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Druiven halveren. In steelpan port met rozemarijn ca. 5 minuten inkoken. Takje uit port nemen. Azijn, gembersiroop, port en druiven door elkaar scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken. Korst van gorgonzola snijden. Gorgonzola met crème fraîche met vork tot gladde massa roeren. Op smaak brengen met peper.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood in 12 plakjes snijden en aan 1 kant ca. 45 seconden onder grill roosteren. Ongeroosterde kant van brood besmeren met gorgonzolamengsel. Crostini's in ca. 2 minuten onder grill roosteren. Serveren met gemarineerde druiven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.