bewaar
Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven
Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven
bewaar

Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven

25 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

300 g

pitloze druiven

¾ dl

witte port

1 takje

rozemarijn

½ eetlepel

balsamicoazijn

1 eetlepel

gembersiroop

100 g

gorgonzola

1 eetlepel

creme fraiche

versgemalen peper

1

walnotenstokbrood (ciabatta con noci)

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Druiven halveren. In steelpan port met rozemarijn ca. 5 minuten inkoken. Takje uit port nemen. Azijn, gembersiroop, port en druiven door elkaar scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken. Korst van gorgonzola snijden. Gorgonzola met crème fraîche met vork tot gladde massa roeren. Op smaak brengen met peper.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood in 12 plakjes snijden en aan 1 kant ca. 45 seconden onder grill roosteren. Ongeroosterde kant van brood besmeren met gorgonzolamengsel. Crostini's in ca. 2 minuten onder grill roosteren. Serveren met gemarineerde druiven.