bewaar
Japanse amandelmie met shii-take
Japanse amandelmie met shii-take
bewaar

Japanse amandelmie met shii-take

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

mienestjes

2

uien

75 g

amandelen

250 g

cherrytomaten

2 schaaltjes

shii-takes

3 el

zonnebloemolie

1 zak

gesneden prei

8 el

Japanse sojasaus

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking. Koud afspoelen. Uien pellen en in partjes snijden. Amandelen fijnhakken. Tomaten in partjes snijden. Shii-take halveren. Olie verhitten in wok. Hierin ui en prei 5 min. roerbakken. Shii-take toevoegen en 2 min. roerbakken. Helft tomaten, amandelen, mie en sojasaus toevoegen en goed doorwarmen. Naar smaak peper toevoegen. Mie over 4 borden verdelenen rest tomaten erover verdelen.