bewaar
Tempura van kipfilet en shii-take
Tempura van kipfilet en shii-take
bewaar

Tempura van kipfilet en shii-take

20 min. bereiden
15 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 theelepel

koenjit

3 theelepels

tamarindepasta

5 eetlepels

Japanse sojasaus

400 g

kipfilet

200 g

shii-takes

1 pak

tempuramix

200 ml

ijskoud water

1 bakje

stoomgroenten groenegroentemix

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Kurkuma, 1 tl tamarinde en 1 el sojasaus door kipfilet scheppen en 15 min. laten intrekken.

2

Frituurpan verhitten tot 175 °C. Van shii-take steeltjes verwijderen. In kom tempurameel met 200 ml ijskoud water tot beslag roeren. Kipfilet en shii-take in 3-4 aparte porties snel door beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren. Telkens volgende portie net voor het frituren door beslag halen! Tempura op keukenpapier laten uitlekken. Intussen in magnetron groene groentemix volgens gebruiksaanwijzing gaarstomen. Rest van sojasaus met rest van tamarinde omroeren. Groentemix over vier borden verdelen en kip en paddestoelen ernaast leggen. Sojamengsel als dipsaus serveren.