Tempura van kipfilet en shii-take

hoofdgerecht
4 personen
3
5
Advertentie
Ingrediënten
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 3 theelepels tamarindepasta (potje a 225 g)
- 5 eetlepels Japanse sojasaus
- 400 g kipfilet (in reepjes)
- 200 g shii-takes
- 1 pak tempuramix (150 g)
- 200 ml ijskoud water
- 1 bakje stoomgroenten groenegroentemix (300 g, diepvries)
- olie om te frituren
Keukenspullen
- frituurpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kurkuma, 1 tl tamarinde en 1 el sojasaus door kipfilet scheppen en 15 min. laten intrekken.
- Frituurpan verhitten tot 175 °C. Van shii-take steeltjes verwijderen. In kom tempurameel met 200 ml ijskoud water tot beslag roeren. Kipfilet en shii-take in 3-4 aparte porties snel door beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren. Telkens volgende portie net voor het frituren door beslag halen! Tempura op keukenpapier laten uitlekken. Intussen in magnetron groene groentemix volgens gebruiksaanwijzing gaarstomen. Rest van sojasaus met rest van tamarinde omroeren. Groentemix over vier borden verdelen en kip en paddestoelen ernaast leggen. Sojamengsel als dipsaus serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 42 g
- vet 17 g