bewaar
Gembereend met shii-take
Gembereend met shii-take
bewaar

Gembereend met shii-take

25 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

eendenborstfilets

250 g

eiermie

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 teentje

knoflook

2

rode paprika's

300 g

prei

100 g

shii-takes

6 eetlepels

lichte sojasaus

4 eetlepels

gembersiroop

1 theelepel

sesamolie

Dit heb je nodig

  • wok

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Van eendenfilets zoveel mogelijk vet afsnijden. Vlees in dunne repen snijden. Eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Intussen in wok helft van olie verhitten. Knoflook 30 sec. al omscheppend bakken. Eendenborst toevoegen en 2 min. roerbakken, op smaak brengen met zout en peper. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken. Rest van olie in wok verhitten en paprika, prei en shii-take 5 min. roerbakken. Eiermie afgieten en bij groenten in wok scheppen. Sojasaus, gembersiroop en sesamolie erdoor mengen. Eiermie met groenten over vier borden verdelen. Eendenborst op eiermie leggen.