Prei-mosselquiche

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 zak prei (300 g)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 3 eieren (middel groot)
- zout en peper
- 1 pakje verse roomkaas (met ananas, 125 g)
- 2 schaaltjes gekookte mosselen (a ca. 180 g)
- boter om in te vetten
Keukenspullen
- quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg ontdooien. In koekenpan boter verhitten. Prei en kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Eieren loskloppen met zout en peper. Mengen met roomkaas. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Prei en mosselen over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 31 g
- vet 44 g