bewaar
Prei-mosselquiche
Prei-mosselquiche
bewaar

Prei-mosselquiche

15 min. bereiden
25 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

bladerdeeg (diepvries)

1 eetlepel

boter of margarine

1 zak

prei

2 theelepels

kerriepoeder

3

eieren (middel groot)

zout en peper

1 pakje

verse roomkaas

2 schaaltjes

gekookte mosselen

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg ontdooien. In koekenpan boter verhitten. Prei en kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Eieren loskloppen met zout en peper. Mengen met roomkaas. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Prei en mosselen over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.