Hartige taart met Smac

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 blikje Smac (340 g)
- 4 eieren (middel groot)
- 125 ml koksroom (pakje a 200 ml)
- zout en peper
- 1 zakje gemalen belegen kaas (a 150 g)
- 1 krop ijsbergsla
- 1 dl sladressing naturel (fles a 450 ml)
- olie om in te vetten
Keukenspullen
- lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Smac in reepjes snijden. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Smac en kaas over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Sla schoonmaken en in schaal mengen met dressing. Taart serveren met sla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 895 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 33 g
- vet 72 g