bewaar
Spaanse aardappel-visomelet
Spaanse aardappel-visomelet
bewaar

Spaanse aardappel-visomelet

15 min. bereiden
15 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

1

ui

6 eetlepels

olijfolie

1½ zak

minikrieltjes

6

eieren (middel groot)

zout en peper

8

zongedroogde tomaten in olie

1 bakje

fruits de mer

4

vleestomaten

½ eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten. Ui en krieltjes al roerend ca. 5 minuten bakken. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Eieren loskloppen met zout en peper. Gedroogde tomaten in reepjes snijden. Aardappels in kom doen. Fruits de mer en tomaatreepjes erdoor scheppen. Ei erbij schenken en mengen. Ovenschaal invetten en eimengsel erin schenken. Bovenkant platstrijken. Omelet in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen vleestomaten wassen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen. Omelet in 4 punten snijden en op tomaten leggen.