bewaar
Vistaart
Vistaart
bewaar

Vistaart

10 min. bereiden
35 min. wachten
51waarderingen

Ingrediënten

5 plakjes

deeg voor hartige taart

2 blikjes

tonijnmoot op olie

5

eieren (M)

1 bekertje

crème fraîche

100 g

gemalen belegen kaas

zout en peper

2 bakjes

fruits de mer

750 g

tomaten

5 eetlepels

balsamicodressing

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm, doorsnede 25 cm

Aan de slag

Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 220 °C of gasovenstand 5. Tonijn laten uitlekken. Eieren loskloppen met crème fraîche en kaas. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm invetten en bekleden met deeg. Tonijn en fruits de mer over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten wassen, in partjes snijden en mengen met dressing. Vistaart serveren met tomatensalade.