bewaar
Zuurkoolquiche met ananas en katenspek
Zuurkoolquiche met ananas en katenspek
bewaar

Zuurkoolquiche met ananas en katenspek

15 min. bereiden
25 min. wachten
216waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

1 zakje

zuurkool

1 blik

ananasschijven op sap

5

eieren (middel groot)

1 bekertje

slagroom

100 g

gemalen belegen kaas

zout en peper

100 g

katenspek

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Aan de slag

Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Zuurkool laten uitlekken en beetje fijner snijden. Ananas laten uitlekken. Eieren loskoppen met room, kaas, zout en peper. Quichevorm bekleden met deeg. Katenspek over bodem verdelen. Zuurkool erover verdelen. Ananasschijven erop rangschikken. Roommengsel over zuurkool schenken. Opstaande randjes van deeg naar binnen vouwen. Quiche in ca. 25 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken, eventueel afdekken met aluminiumfolie als quiche te bruin kleurt. Lekker met kropsla.