Zuurkoolquiche met ananas en katenspek

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g)
- 1 zakje zuurkool (naturel, ca. 500 g)
- 1 blik ananasschijven op sap (432 g)
- 5 eieren (middel groot)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)
- zout en peper
- 100 g katenspek
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Zuurkool laten uitlekken en beetje fijner snijden. Ananas laten uitlekken. Eieren loskoppen met room, kaas, zout en peper. Quichevorm bekleden met deeg. Katenspek over bodem verdelen. Zuurkool erover verdelen. Ananasschijven erop rangschikken. Roommengsel over zuurkool schenken. Opstaande randjes van deeg naar binnen vouwen. Quiche in ca. 25 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken, eventueel afdekken met aluminiumfolie als quiche te bruin kleurt. Lekker met kropsla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 0 g