bewaar
Romige zuurkoolquiche
Romige zuurkoolquiche
bewaar

Romige zuurkoolquiche

Lekker met salade van kropsla en mosterd-honingdressing.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

520 g

zuurkool naturel

200 g

bakbacon dikke plakken

400 g

runderknakworstjes

150 ml

finesse voor koken

3

middelgrote eieren

100 g

gemalen oude kaas 48+

2 g

boter om in te vetten

2 el

Zaanse mosterd

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Lekker met salade van kropsla en mosterd-honingdressing.

Aan de slag

1

Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Giet de knakworstjes af en snijd ze in stukjes. Meng de zuurkool met de knakworstjes en de bacon. Klop de finesse met de eieren en de kaas los.

3

Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Smeer de mosterd over de deegbodem en leg de zuurkool erop. Schenk het eimengsel over de zuurkool. Bak de quiche ca. 35 min. in het midden van oven gaar en goudbruin.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.