Zuurkoolquiche
Een hartige taart op z'n Hollands, mét gerookte spekreepjes natuurlijk!

Advertentie
Ingrediënten
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg (pak 10 plakjes)
- 2 g boter om in te vetten
- 2 el paneermeel
- 250 g verse rookworst
- 1 tl pittige mosterd
- 500 g verse zuurkool
- 100 g gerookte spekreepjes
- 1 verse rookworst
- 3 middelgrote eieren
- 125 ml verse slagroom
- 150 g geraspte belegen kaas
Keukenspullen
- springvorm (Ø 28 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in. Bestrooi de ingevette springvorm met het paneermeel en bekleed met het bladerdeeg.
- Besmeer de bodem dun met de mosterd. Meng de stukjes rookworst en de spekreepjes met de zuurkool en verdeel dit over de bodem.
- Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met peper. Schenk dit mengsel over de quiche en strooi de kaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
bereidingstip:
Laat de zuurkool goed laten uitlekken en paneermeel in de ingevette vorm strooien zorgt ervoor dat de taartbodem lekker knapperig wordt.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 950 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 73 g
waarvan verzadigd 38 g - natrium 2.610 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Zuurkoolquiche
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolquiche
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 g boter om in te vetten
Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in.
- 2 el paneermeel
- 250 g verse rookworst
- 1 tl pittige mosterd
- 500 g verse zuurkool
- 100 g gerookte spekreepjes
- 1 verse rookworst
Besmeer de bodem dun met de mosterd. Meng de stukjes rookworst en de spekreepjes met de zuurkool en verdeel dit over de bodem.
- 3 middelgrote eieren
- 125 ml verse slagroom
Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met peper.
- 150 g geraspte belegen kaas
Schenk dit mengsel over de quiche en strooi de kaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
bereidingstip:
Laat de zuurkool goed laten uitlekken en paneermeel in de ingevette vorm strooien zorgt ervoor dat de taartbodem lekker knapperig wordt.