bewaar
Zuurkoolquiche
Zuurkoolquiche
bewaar

Zuurkoolquiche

Een hartige taart op z'n Hollands, mét gerookte spekreepjes natuurlijk!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
209waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

2 g

boter om in te vetten

2 el

paneermeel

250 g

verse rookworst

1 tl

pittige mosterd

500 g

verse zuurkool

100 g

gerookte spekreepjes

1

verse rookworst

3

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 28 cm)

Een hartige taart op z'n Hollands, mét gerookte spekreepjes natuurlijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in. Bestrooi de ingevette springvorm met het paneermeel en bekleed met het bladerdeeg.

2

Besmeer de bodem dun met de mosterd. Meng de stukjes rookworst en de spekreepjes met de zuurkool en verdeel dit over de bodem.

3

Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met peper. Schenk dit mengsel over de quiche en strooi de kaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

bereidingstipLaat de zuurkool goed laten uitlekken en paneermeel in de ingevette vorm strooien zorgt ervoor dat de taartbodem lekker knapperig wordt.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.