Zuur­kool­qui­che

Een hartige taart op z'n Hollands, mét gerookte spekreepjes natuurlijk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 950 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(202) waardeer
hollands hoofdgerecht Een hartige taart op z'n Hollands, mét gerookte spekreepjes natuurlijk! 4 personen
3 202

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 28 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in. Bestrooi de ingevette springvorm met het paneermeel en bekleed met het bladerdeeg.
  2. Besmeer de bodem dun met de mosterd. Meng de stukjes rookworst en de spekreepjes met de zuurkool en verdeel dit over de bodem.
  3. Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met peper. Schenk dit mengsel over de quiche en strooi de kaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

bereidingstip:

Laat de zuurkool goed laten uitlekken en paneermeel in de ingevette vorm strooien zorgt ervoor dat de taartbodem lekker knapperig wordt.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 950 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 73 g
    waarvan verzadigd 38 g
  • natrium 2.610 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 g boter om in te vetten

Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in.

3
3
  • 2 el paneermeel
  • 250 g verse rookworst

Bestrooi de ingevette springvorm met het paneermeel en bekleed met het bladerdeeg. Snijd de rookworst in stukjes.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

4
4
  • 1 tl pittige mosterd
  • 500 g verse zuurkool
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1 verse rookworst

Besmeer de bodem dun met de mosterd. Meng de stukjes rookworst en de spekreepjes met de zuurkool en verdeel dit over de bodem.

5
5
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom

Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met peper.

6
6
  • 150 g geraspte belegen kaas

Schenk dit mengsel over de quiche en strooi de kaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

bereidingstip:

Laat de zuurkool goed laten uitlekken en paneermeel in de ingevette vorm strooien zorgt ervoor dat de taartbodem lekker knapperig wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.