Minispinazietaartjes
Knapperige hapjes uit de oven: ze zien er niet alleen feestelijk uit, zo smaken ze ook!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 g boter om in te vetten
- 300 g diepvries bladspinazie
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 3 middelgrote eieren
- 3 el verse groene olijventapenade
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 ml verse slagroom
Keukenspullen
- minimuffinvorm (24 holletjes)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Vet de muffinvorm in. Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes. Bekleed de holletjes van de muffinvorm met het deeg en druk het goed tegen de rand.
- Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Klop in een kom de eieren met de tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los. Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is.
- Vul de taartjes met het spinaziemengsel. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 75 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 110 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Minispinazietaartjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Minispinazietaartjes
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2 g boter om in te vetten
- 300 g diepvries bladspinazie
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Vet de muffinvorm in.
Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes. Bekleed de holletjes van de muffinvorm met het deeg en druk het goed tegen de rand.
Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit.
- 3 middelgrote eieren
- 3 el verse groene olijventapenade
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 ml verse slagroom
Klop in een kom de eieren met de tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los.
Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is.
Vul de taartjes met het spinaziemengsel.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.