bewaar
Minispinazietaartjes
Minispinazietaartjes
bewaar

Minispinazietaartjes

Knapperige hapjes uit de oven: ze zien er niet alleen feestelijk uit, zo smaken ze ook!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
151waarderingen

Ingrediënten

24 porties

2 g

boter om in te vetten

300 g

diepvries bladspinazie

6 plakjes

deeg voor hartige taart

3

middelgrote eieren

3 el

verse groene olijventapenade

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

100 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • minimuffinvorm (24 holletjes)

Knapperige hapjes uit de oven: ze zien er niet alleen feestelijk uit, zo smaken ze ook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Vet de muffinvorm in. Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes. Bekleed de holletjes van de muffinvorm met het deeg en druk het goed tegen de rand.

2

Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Klop in een kom de eieren met de tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los. Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is.

3

Vul de taartjes met het spinaziemengsel. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.