Mi­nis­pi­na­zietaartjes

Knapperige hapjes uit de oven: ze zien er niet alleen feestelijk uit, zo smaken ze ook!

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(150) waardeer
borrelhapje Knapperige hapjes uit de oven: ze zien er niet alleen feestelijk uit, zo smaken ze ook! 24 stuks
3 150

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • minimuffinvorm (24 holletjes)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Vet de muffinvorm in. Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes. Bekleed de holletjes van de muffinvorm met het deeg en druk het goed tegen de rand.
  2. Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Klop in een kom de eieren met de tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los. Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is.
  3. Vul de taartjes met het spinaziemengsel. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Minispinazietaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­nis­pi­na­zietaartjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 g boter om in te vetten
  • 300 g diepvries bladspinazie
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Vet de muffinvorm in.

3
3

Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes. Bekleed de holletjes van de muffinvorm met het deeg en druk het goed tegen de rand.

4
4

Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit.

5
5
  • 3 middelgrote eieren
  • 3 el verse groene olijventapenade
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml verse slagroom

Klop in een kom de eieren met de tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los.

6
6

Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is.

7
7

Vul de taartjes met het spinaziemengsel.

8
8

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.