bewaar
Spruitjestaart
Spruitjestaart
bewaar

Spruitjestaart

Verpakt in een romige taart met paprika en ham lust iedereen spruitjes.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
190waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

900 g

spruitjes

1

rode paprika

4

middelgrote eieren

100 ml

koffieroom

150 g

geraspte oude kaas

2 g

boter om in te vetten

250 g

hamblokjes

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm, doorsnede 26 cm

Verpakt in een romige taart met paprika en ham lust iedereen spruitjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Maak de spruitjes schoon en kook in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2

Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Klop de eieren los met room, peper en zout. Meng de kaas erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed de taartvorm met de deegplakjes. Verdeel de spruiten, ham en paprika over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.