bewaar
Spruitjestaart met vegetarische worst
Spruitjestaart met vegetarische worst
bewaar

Spruitjestaart met vegetarische worst

25 min. bereiden
25 min. wachten
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

1 zak

spruitjes

1

ui

1

vegetarische rookworst

4

eieren

100 ml

halfvolle koffiemelk

1 el

mosterd

½ zakje

gemalen oude kaas

1 el

bloem

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm, doorsnede 26 cm, ingevet

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Deeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Spruiten schoonmaken en in ca. 7 min. beetgaar koken. Afgieten en laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. Rookworst in plakjes snijden. Eieren met koffiemelk, mosterd, zout en peper loskloppen. Met 2/3 van kaas mengen. Ingevette vorm met deeg bekleden. Bodem met vork inprikken en met bloem bestrooien. Spruiten, worst en ui over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Met rest van kaas bestrooien. Taart in midden van oven in ca. 25 min. gaarbakken. Lekker met frisse salade van geraspte wortel en bleekselderij.