bewaar
Tomatentaart met zoete ui & oude kaas
Tomatentaart met zoete ui & oude kaas
bewaar

Tomatentaart met zoete ui & oude kaas

Lekker met een kruidige salade.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
215waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

5

trostomaten

3

middelgrote eieren

2 el

crème fraîche

1 tl

gedroogde tijm

1 mespunt

kristalsuiker

150 g

geraspte oude kaas

2 g

boter om in te vetten

50 g

couscous

1

zoete ui

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Lekker met een kruidige salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de tomaten in plakken en verwijder de pitjes en het vocht. Dep de tomaat droog met keukenpapier.

2

Klop de eieren los met de crème fraîche, tijm, suiker en breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte kaas door het eimengsel. Vet de taartvorm in en bekleed met deeg.

3

Vet de taartvorm in en bekleed met deeg. Strooi de couscous over de deegbodem (om vrijkomend vocht te absorberen). Snijd de ui in ringen en verdeel over de deegbodem. Leg de tomaatringen erop. Schenk het eimengsel in de taartvorm tot een egale laag. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar.

tip

combinatietipLekker met een groene kruidige salade.

variatietipOok lekker met een bodem van croissantdeeg. Bij gebruik van vleziger tomaten zoals roma- of vleestomaten hoeven de pitjes niet eerst uit de plakken verwijderd te worden.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.