Tomatentaart met zoete ui
Weinig tijd? Maak de taart al een dag van tevoren. Hoeft-ie alleen de oven nog in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht. Snijd de ui in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.
Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het ontdooide bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar, dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.
Gerelateerde recepten
Tomatentaart met zoete ui
Weinig tijd? Maak de taart al een dag van tevoren. Hoeft-ie alleen de oven nog in.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
20 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht. Snijd de ui in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.
Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het ontdooide bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar, dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 vellen diepvries bladerdeeg
4 trostomaten
1 zoete ui
3 middelgrote eieren
2 el crème fraîche
150 g geraspte belegen kaas
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
1 mespunt kristalsuiker
2 el couscous
Dit heb je nodig
lage taartvorm (Ø 24 cm)
aluminiumfolie