bewaar
Tomatentaart met zoete ui
Tomatentaart met zoete ui
bewaar

Tomatentaart met zoete ui

Weinig tijd? Maak de taart al een dag van tevoren. Hoeft-ie alleen de oven nog in.

20 min. bereiden
35 min. wachten
196waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 vellen

diepvries bladerdeeg

4

trostomaten

1

zoete ui

3

middelgrote eieren

2 el

crème fraîche

150 g

geraspte belegen kaas

1 tl

gedroogde rozemarijn

1 tl

gedroogde tijm

1 mespunt

kristalsuiker

2 el

couscous

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

  • aluminiumfolie

Weinig tijd? Maak de taart al een dag van tevoren. Hoeft-ie alleen de oven nog in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht. Snijd de ui in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.

2

Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het ontdooide bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar, dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.

algemeenOok lekker als voorgerecht.