bewaar
Hartige ham-kaastaart
Hartige ham-kaastaart
bewaar

Hartige ham-kaastaart

Als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan áltijd.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
671waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

600 g

verse Italiaanse roerbakgroente

1 tl

gedroogde tijm

4

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

200 g

gerookte achterham

175 g

geraspte belegen kaas

270 g

rol vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan áltijd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de tijm 5 min. op middelhoog vuur.

2

Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche. Snijd de ham fijn en voeg toe. Voeg de gebakken groente en de helft van de kaas toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Leg het bladerdeeg in de ingevette quiche vorm. Schep de vulling erin en bestrooi met de rest van de kaas. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

tip

combinatietipBenut de oventijd door een bijpassende frisse salade van cherrytomaten, komkommer, ijsbergsla, rode ui en citroen-olijfoliedressing te maken. Zo duurt wachten helemaal niet lang en ligt er straks een extra portie groen op je bord!