Bie­t­en­qui­che met wit­te kaas en wal­no­ten

De wat zoete smaak van bietjes doet het fantastisch bij de witte kaas en walnoten in deze quiche.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De wat zoete smaak van bietjes doet het fantastisch bij de witte kaas en walnoten in deze quiche. 4 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele vorm met het bladerdeeg. Laat de bietjes uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes van een ½ cm. Meng de kaas en ui met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de eieren met de kookroom en de tijm.
  2. Schep de bietjes in de vorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven gaar. Hak de walnoten grof en verdeel ze over de quiche.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bietenquiche met witte kaas en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­t­en­qui­che met wit­te kaas en wal­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 rol vers bladerdeeg

Vet de springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele vorm met het bladerdeeg.

3
3
  • 800 g geraspte bietjes
  • 200 g rode uien
  • 200 g witte kaas

Laat de bietjes uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes van een ½ cm.

4
4

Meng de kaas en ui met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 5 middelgrote eieren
  • 6 takjes verse tijm
  • 125 ml kookroom light

Klop de eieren los en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de eieren met de kookroom en de tijm.

6
6

Schep de bietjes in de vorm. Schenk het eimengsel erover.

7
7

Bak de quiche in ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven gaar.

8
8
  • 50 g ongebrande walnoten

Hak de walnoten grof en verdeel ze over de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.