bewaar
Bietenquiche met witte kaas en walnoten
Bietenquiche met witte kaas en walnoten
bewaar

Bietenquiche met witte kaas en walnoten

De wat zoete smaak van bietjes doet het fantastisch bij de witte kaas en walnoten in deze quiche.

20 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rol vers bladerdeeg

800 g

geraspte bietjes

200 g

rode ui

200 g

witte kaas

5

middelgrote eieren

6 takjes

verse tijm

125 ml

kookroom light

50 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

De wat zoete smaak van bietjes doet het fantastisch bij de witte kaas en walnoten in deze quiche.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele vorm met het bladerdeeg. Laat de bietjes uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes van een ½ cm. Meng de kaas en ui met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de eieren met de kookroom en de tijm.

2

Schep de bietjes in de vorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven gaar. Hak de walnoten grof en verdeel ze over de quiche.