bewaar
Sintstaf-soepstengels met kaas
Sintstaf-soepstengels met kaas
bewaar

Sintstaf-soepstengels met kaas

Of de sint nou langs komt of niet, deze soepstengels doen het heel goed bij verse tomatensoep.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

10 porties

135 g

rol vers bladerdeeg

1

middelgroot ei

50 g

geraspte belegen kaas

1 el

blank sesamzaad

Of de sint nou langs komt of niet, deze soepstengels doen het heel goed bij verse tomatensoep.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol ondertussen het bladerdeeg iets groter uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed. Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis. Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid. Klop het ei los met wat peper en bestrijk er de stafjes mee. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

serveertipLekker met de tomatensoep met crème fraîche-mijter.