Sint­staf-soep­sten­gels met kaas

Of de sint nou langs komt of niet, deze soepstengels doen het heel goed bij verse tomatensoep.

  • borrelhapje
  • 10 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Of de sint nou langs komt of niet, deze soepstengels doen het heel goed bij verse tomatensoep. 10 stuks
5 2

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol ondertussen het bladerdeeg iets groter uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed. Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis. Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid. Klop het ei los met wat peper en bestrijk er de stafjes mee. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

serveertip:

Lekker met de tomatensoep met crème fraîche-mijter.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Sintstaf-soepstengels met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sint­staf-soep­sten­gels met kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 135 g rollen vers bladerdeeg

Rol ondertussen het bladerdeeg iets groter uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed.

3
3

Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis.

4
4

Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid.

5
5
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 el blank sesamzaad

Klop het ei los met wat peper en bestrijk er de stafjes mee. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad.

6
6

Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

serveertip:

Lekker met de tomatensoep met crème fraîche-mijter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.