Sintstaf-soepstengels met kaas
Of de sint nou langs komt of niet, deze soepstengels doen het heel goed bij verse tomatensoep.

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol ondertussen het bladerdeeg iets groter uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed. Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis. Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid. Klop het ei los met wat peper en bestrijk er de stafjes mee. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
serveertip:
Lekker met de tomatensoep met crème fraîche-mijter.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 80 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 80 mg
Ook te zien in
Sintstaf-soepstengels met kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sintstaf-soepstengels met kaas
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 135 g rollen vers bladerdeeg
Rol ondertussen het bladerdeeg iets groter uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed.
Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis.
Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid.
- 1 middelgroot ei
- 50 g geraspte belegen kaas
- 1 el blank sesamzaad
Klop het ei los met wat peper en bestrijk er de stafjes mee. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad.
Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
serveertip:
Lekker met de tomatensoep met crème fraîche-mijter.