bewaar
Supersnelle mini-saucijzenbroodjes
Supersnelle mini-saucijzenbroodjes
bewaar

Supersnelle mini-saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes scoren altijd goed! En deze zet je ook nog eens supersnel op tafel.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
36waarderingen

Ingrediënten

30 personen

270 g

rol vers bladerdeeg

4

venkelworsten

1

middelgroot ei

1½ el

venkelzaad

Saucijzenbroodjes scoren altijd goed! En deze zet je ook nog eens supersnel op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier aan de onderkant. Leg met het papier op een bakplaat. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden van elk stuk deeg. Vouw de lange kant van het deeg over het worstvlees en druk aan met je vingers of met een vork. Splits het ei en klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 15 stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bestrooi met het venkelzaad.

3

Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

variatietipJe kunt als vulling ook AH Catalaanse braadworsten gebruiken.

bereidingstipJe kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.

variatietipJe kunt ook grote saucijzenbroodjes maken. Houd als oventijd dan ca. 25 min aan.

Su­per­snel­le mi­ni-sau­cij­zen­brood­jes

Instructievideo - 00:23 min.