bewaar
Vegetarische bladerdeeghapjes in stervorm
Vegetarische bladerdeeghapjes in stervorm
bewaar

Vegetarische bladerdeeghapjes in stervorm

Samen met de kinderen koken voor de feestdagen? Deze sterrenbites maken ze ook zo zelf!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

8 porties

1

middelgroot ei

125 g

vegetarisch gehakt

1 tl

dijonmosterd

1 tl

Italiaanse gehaktkruiden

½ tl

zout

270 g

rol vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

  • uitsteekvorm Ø 8 cm

Samen met de kinderen koken voor de feestdagen? Deze sterrenbites maken ze ook zo zelf!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en meng de helft door het gehakt, samen met de mosterd, gehaktkruiden en het zout.

2

Rol het bladerdeeg iets verder uit met een deegroller. Steek met de uitsteekvorm 2 sterren per portie uit het deeg. Leg de helft van de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak 8 balletjes van het gehaktmengsel. Druk een beetje plat en leg ze in het midden van de sterren. Bestrijk de punten van de sterren met behulp van een kwastje met water. Dek het gehakt af met de rest van de sterren. Druk goed aan bij de puntjes en rondom het gehakt.

3

Voeg 1 el water aan de rest van het losgeklopte ei toe en bestrijk de sterren ermee. Bak de sterrensaucijzen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.