Vegetarische bladerdeeghapjes in stervorm
Samen met de kinderen koken voor de feestdagen? Deze sterrenbites maken ze ook zo zelf!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 middelgroot ei
- 125 g vegetarisch gehakt
- 1 tl dijonmosterd
- 1 tl Italiaanse gehaktkruiden (Euroma)
- ½ tl zout
- 270 g rollen vers bladerdeeg (rol)
Keukenspullen
- deegroller
- bakpapier
- uitsteekvorm Ø 8 cm
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en meng de helft door het gehakt, samen met de mosterd, gehaktkruiden en het zout.
- Rol het bladerdeeg iets verder uit met een deegroller. Steek met de uitsteekvorm 2 sterren per portie uit het deeg. Leg de helft van de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak 8 balletjes van het gehaktmengsel. Druk een beetje plat en leg ze in het midden van de sterren. Bestrijk de punten van de sterren met behulp van een kwastje met water. Dek het gehakt af met de rest van de sterren. Druk goed aan bij de puntjes en rondom het gehakt.
- Voeg 1 el water aan de rest van het losgeklopte ei toe en bestrijk de sterren ermee. Bak de sterrensaucijzen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Advertentie
Ook te zien in
Vegetarische bladerdeeghapjes in stervorm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische bladerdeeghapjes in stervorm
- ½ middelgroot ei
- 125 g vegetarisch gehakt
- 1 tl dijonmosterd
- 1 tl Italiaanse gehaktkruiden
- ½ tl zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en meng de helft door het gehakt, samen met de mosterd, gehaktkruiden en het zout.
- 270 g rollen vers bladerdeeg
Rol het bladerdeeg iets verder uit met een deegroller.
Steek met de uitsteekvorm 2 sterren per porties uit het deeg. Leg de helft van de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak een balletje per portie van het gehaktmengsel. Druk een beetje plat en leg ze in het midden van de sterren.
Bestrijk de punten van de sterren met behulp van een kwastje met water.
Dek het gehakt af met de rest van de sterren. Druk goed aan bij de puntjes en rondom het gehakt.
- ½ middelgroot ei
Voeg 1 el water aan de rest van het losgeklopte ei toe en bestrijk de sterren ermee. Bak de sterrensaucijzen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.