bewaar
Mini-gehaktwellingtons met cashewnoten
Mini-gehaktwellingtons met cashewnoten
bewaar

Mini-gehaktwellingtons met cashewnoten

Een super-de-luxe hoofdgerecht: gehaktwellington. Een simpele variant met gehakt, bijzonder gemaakt met erwtenpuree en cashewnoten.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

gezouten cashewnoten

200 g

fijne diepvries tuinerwten

300 g

rundergehakt

2

middelgrote eieren

35 g

gehaktkruiden

1

rol vers bladerdeeg

10 plakken

rauwe ham

500 g

spruitjes

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • bakkwast

  • bakpapier

Een super-de-luxe hoofdgerecht: gehaktwellington. Een simpele variant met gehakt, bijzonder gemaakt met erwtenpuree en cashewnoten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de cashewnoten grof. Pureer de doperwten met de helft van de cashewnoten in het bakje van de staafmixer. Meng het gehakt met de helft van het ei en de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen gelijke worstjes van naar het aantal personen.

2

Snijd het bladerdeeg in gelijke stukken naar het aantal personen. Leg op elk stuk 2 plakken ham. Laat de plakken elkaar overlappen en zorg dat er rondom een randje deeg vrij blijft. Verdeel de erwtenpuree over de ham en leg er de gehaktworstjes op. Rol de pakketjes op en zorg dat het deeg goed rond de vulling sluit.

3

Klop het overgebleven ei los met een vork en bestrijk er met een bakkwast de pakketjes mee. Maak met een mes een ruitpatroon op de bovenkant van de pakketjes zonder het deeg door te snijden. Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze onder het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

4

Halveer ondertussen de spruitjes en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af. Snijd de rest van de ham in reepjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de spruitjes en ham 2 min. Meng met de rest van de cashewnoten en de rest van de olie. Serveer bij de Wellingtons.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.