bewaar
Mini-saucijzenbroodjes met kip
Mini-saucijzenbroodjes met kip
bewaar

Mini-saucijzenbroodjes met kip

Sauzijcenbroodjes zijn misschien wel het ultieme bladerdeeghapje!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
redelijk pittig
7waarderingen

Ingrediënten

270 g

vers bladerdeeg

1 el

sambal badjak

4

AH Biologisch kipworsten

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Sauzijcenbroodjes zijn misschien wel het ultieme bladerdeeghapje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op een snijplank, halveer in de lengte en bestrijk met de sambal.

2

Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden. Vouw de lange kant van het deeg over de worst en druk goed aan met een vork, zodat je een mooie afdruk krijgt.

3

Splits het ei, klopt de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 16 stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

tip

bewaartipJe kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.

Aziatische mini saucijzenbroodjes met kipworstjes

Instructievideo - 00:22 min.