Mi­ni-sau­cij­zen­brood­jes met kip

Sauzijcenbroodjes zijn misschien wel het ultieme bladerdeeghapje!

  • borrelhapje
  • 32 stuks
  • 55 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(6) waardeer
hollands borrelhapje Sauzijcenbroodjes zijn misschien wel het ultieme bladerdeeghapje! 32 stuks
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op een snijplank, halveer in de lengte en bestrijk met de sambal.
  2. Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden. Vouw de lange kant van het deeg over de worst en druk goed aan met een vork, zodat je een mooie afdruk krijgt.
  3. Splits het ei, klopt de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 16 stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

bewaartip:

Je kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.

video

Azi­a­ti­sche mi­ni sau­cij­zen­brood­jes met kip­worst­jes

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mini-saucijzenbroodjes met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-sau­cij­zen­brood­jes met kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 1 el sambal badjak

Leg het bladerdeeg op een snijplank, halveer in de lengte en bestrijk met de sambal.

3
3
  • 4 AH Biologisch kipworsten

Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden.

4
4

Vouw de lange kant van het deeg over de worst en druk goed aan met een vork, zodat je een mooie afdruk krijgt.

5
5
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei, klopt de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk het bladerdeeg ermee.

6
6

Snijd elke rol in 16 stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

8
8

Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

bewaartip:

Je kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.