bewaar
Hartige plaattaart met vijgenspread
Hartige plaattaart met vijgenspread
bewaar

Hartige plaattaart met vijgenspread

Zoete vijgenspread doet het ook heel goed met brie en walnoten op een hartige taart.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

rol vers bladerdeeg

10

sjalotten

5

verse tijm

50 g

ongebrande walnoten

200 g

roombrie

2 el

(arachide)olie

142 g

vijgenspread

Zoete vijgenspread doet het ook heel goed met brie en walnoten op een hartige taart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Pel de sjalotten en snijd in 2 partjes per persoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de walnoten grof en snijd de brie in dunne plakjes.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 min. op hoog vuur. Voeg de vijgenspread en de helft van de tijm toe. Roer goed door en laat op laag vuur in 3 min. warm worden.

3

Bedek het bladerdeeg met de plakjes brie en verdeel de sjalot erover. Bak de plaattaart in ca. 20 min gaar in het midden van de oven. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de walnoten en de rest van de tijm.

tip

combinatietipVoor een volwaardig hoofdgerecht serveer je deze taart met een frisse salade van bijvoorbeeld veldsla, druiven en witlof.