Har­ti­ge plaat­taart met vij­gen­spread

Zoete vijgenspread doet het ook heel goed met brie en walnoten op een hartige taart.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 685 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(14) waardeer
bijgerecht Zoete vijgenspread doet het ook heel goed met brie en walnoten op een hartige taart. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Pel de sjalotten en snijd in 2 partjes per persoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de walnoten grof en snijd de brie in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 min. op hoog vuur. Voeg de vijgenspread en de helft van de tijm toe. Roer goed door en laat op laag vuur in 3 min. warm worden.
  3. Bedek het bladerdeeg met de plakjes brie en verdeel de sjalot erover. Bak de plaattaart in ca. 20 min gaar in het midden van de oven. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de walnoten en de rest van de tijm.

combinatietip:

Voor een volwaardig hoofdgerecht serveer je deze taart met een frisse salade van bijvoorbeeld veldsla, druiven en witlof.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Hartige plaattaart met vijgenspread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge plaat­taart met vij­gen­spread

1
1
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat.

2
2
  • 10 sjalotten
  • 5 verse tijm
  • 50 g ongebrande walnoten
  • 200 g roombrie

Pel de sjalotten en snijd in 2 partjes per persoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de walnoten grof en snijd de brie in dunne plakjes.

3
3
  • 2 el (arachide)olie
  • 142 g vijgenspread

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 min. op hoog vuur. Voeg de vijgenspread en de helft van de tijm toe.

4
4

Roer goed door en laat op laag vuur in 3 min. warm worden.

5
5

Bedek het bladerdeeg met de plakjes brie en verdeel de sjalot erover. Bak de plaattaart in ca. 20 min gaar in het midden van de oven.

6
6

Haal de taart uit de oven en bestrooi met de walnoten en de rest van de tijm.

combinatietip:

Voor een volwaardig hoofdgerecht serveer je deze taart met een frisse salade van bijvoorbeeld veldsla, druiven en witlof.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.