bewaar
Plaattaart met gegrilde groenten
Plaattaart met gegrilde groenten
bewaar

Plaattaart met gegrilde groenten

De groenten zijn al gegrild, dus des te sneller zit jij aan tafel.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries gegrilde groenten

270 g

rol vers bladerdeeg

90 g

pesto

150 g

witte kaas 45+

250 g

cherrytomaten

85 g

veldsla

5 el

dressing balsamico

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De groenten zijn al gegrild, dus des te sneller zit jij aan tafel.

Aan de slag

1

Ontdooi de gegrilde groenten.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij.

3

Verdeel de gegrilde groenten over het deeg en bestrooi met de kaas. Bestrijk de randen met water. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 15 min. om.

4

Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met de heft van de dressing.

5

Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.