Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Andijvietaart
Deze plaattaart is vegetarisch én lekker!
- variatietipMet vlees? Vervang de noten door 1 duopak hamblokjes (250 g).
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Gerelateerde recepten
Andijvietaart
Deze plaattaart is vegetarisch én lekker!

hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
variatietip:Met vlees? Vervang de noten door 1 duopak hamblokjes (250 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 plakjes roomboter bladerdeeg
1 ui
85 g gezouten cashewnoten
2 el milde olijfolie
700 g koelverse gesneden andijvie
4 middelgrote scharreleieren
125 g crème fraîche light
150 g geraspte jong belegen kaas
Dit heb je nodig
bakpapier