bewaar
Andijvietaart
Andijvietaart
bewaar

Andijvietaart

Deze plaattaart is vegetarisch én lekker!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
225waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

roomboter bladerdeeg

1

ui

85 g

gezouten cashewnoten

2 el

milde olijfolie

700 g

koelverse gesneden andijvie

4

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche light

150 g

geraspte jong belegen kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze plaattaart is vegetarisch én lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Klop de eieren los met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

tip

variatietipMet vlees? Vervang de noten door 1 duopak hamblokjes (250 g).

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.