Andijvietaart

Deze plaattaart is vegetarisch én lekker!

735 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  3. Klop de eieren los met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

  • variatietipMet vlees? Vervang de noten door 1 duopak hamblokjes (250 g).
  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Andijvietaart

Deze plaattaart is vegetarisch én lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig