bewaar
Broccoli-spinazietaart
Broccoli-spinazietaart
bewaar

Broccoli-spinazietaart

Noten voor de bite, de kaas voor de extra smaak… Dit is écht een recept voor liefhebbers van quiche.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
1052waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

roomboter bladerdeeg

300 g

verse spinazie

300 g

broccoli

75 g

ongezouten cashewnoten

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

150 g

jong belegen geitenkaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Noten voor de bite, de kaas voor de extra smaak… Dit is écht een recept voor liefhebbers van quiche.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water (blancheren) en haal het er direct weer uit met een schuimspaan.

3

Laat uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit. Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. en giet af. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten.

4

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Rasp de geitenkaas. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

bewaartip Je kunt de hartige taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.