bewaar
Andijvietaart met cashewnoten
Andijvietaart met cashewnoten
bewaar

Andijvietaart met cashewnoten

25 min. bereiden
30 min. wachten
250waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

krop andijvie

3

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

100 g

ongezouten cashewnoten

150 g

geraspte oude kaas

6

tomaten

3 el

sladressing knoflook

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede. Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

2

Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5 min. laten slinken. Andijvie in vergiet goed laten uitlekken.

3

In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Andijvie, noten en de helft van de kaas erdoor scheppen. Eimengsel overdoen in taartvorm en de rest van de kaas erover strooien.

4

Taart in oven in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken.

5

Ondertussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing. Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.