bewaar
Hartig eiertaartje
Hartig eiertaartje
bewaar

Hartig eiertaartje

Verras je lief eens met een hartig ontbijtje op bed.

10 min. bereiden
15 min. wachten
63waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

tomaat

1 el

diepvries peterselie

4 el

geraspte belegen kaas

4 plakjes

serranoham

2

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Verras je lief eens met een hartig ontbijtje op bed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Vet de ovenschaaltjes in. Bedkleed de schaaltjes met bladerdeeg en prik op enkele plaatsen met een vork gaatjes in het deeg (dat voorkomt dat het deeg bol komt te staan). Snijd de tomaat in dunne plakjes en leg op het bladerdeeg. Maal een beetje peper erboven. Strooi de kruiden en de helft van de geraspte kaas over de tomaat. Vorm aan beide kanten van het bladerdeeg een bakje van 2 plakjes ham (deze fungeren als ' bakring' voor het ei).

3

Verdeel de rest van de kaas over de ham. Breek voorzichtig het ei boven de ham, de dooier moet heel blijven en mooi in het midden liggen. Zet het ovenschaaltje op het rooster in het midden van de oven. Bak ca. 15 min. tot het ei gestold is en het bladerdeeg bruin en krokant is. Neem het schaaltje uit de oven. Laat even staan en neem de eiertaartjes voorzichtig uit het bakje. Bestrooi de bovenkant met peper en eventueel zout. Serveer direct.