bewaar
Hartig mascarponetaartje
Hartig mascarponetaartje
bewaar

Hartig mascarponetaartje

Chefwaardig vega voorgerecht met verse munt en pijnboompitten.

30 min. bereiden
50 min. wachten
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

tarwebloem

50 g

poedersuiker

60 g

ongezouten roomboter

3

middelgrote eieren

1 el

koud water

1

citroen

250 g

mascarpone

75 g

geraspte Parmezaanse kaas

2 el

verse munt

50 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm)

  • aluminiumfolie

Chefwaardig vega voorgerecht met verse munt en pijnboompitten.

Aan de slag

1

Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met de poedersuiker, de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Splits 1 ei en kneed de eierdooier met koud water goed door het deeg. Vorm het deeg tot een bal en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de citroen. Snijd de munt in reepjes. Roer de mascarpone los met de citroenrasp, Parmezaanse kaas, munt, de rest van de eieren en zout en peper.

2

Verdeel het deeg in stukken gebaseerd op het aantal personen en rol ze uit tot dunne ronde lappen. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de zijkanten aan en snijd het overtollige deeg weg. Schep de mascarpone erop en strijk de vulling uit. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Dek ze halverwege af met aluminiumfolie. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud.

tip

bereidingstipDoor de vormpjes halverwege de baktijd af te dekken met aluminiumfolie voorkomt u dat de pijnboompitten verbranden.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.