Quiche spinazie geitenkaas
Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Ontdooi het deeg. Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het hartige taartdeeg. Snijd het overtollige deeg af. Bekleed het deeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op hoog vuur, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep in een zeef en druk er met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Doe de eieren en crème fraîche in een hoge beker en mix glad met de staafmixer. Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout.
Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de geitenkaas erover. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. rusten.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Quiche spinazie geitenkaas
Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Ontdooi het deeg. Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het hartige taartdeeg. Snijd het overtollige deeg af. Bekleed het deeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op hoog vuur, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep in een zeef en druk er met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Doe de eieren en crème fraîche in een hoge beker en mix glad met de staafmixer. Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout.
Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de geitenkaas erover. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. rusten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
2 el milde olijfolie
600 g verse spinazie
4 middelgrote scharreleieren
200 g crème fraîche
2 tl gedroogde oregano
125 g zachte geitenkaas met honing 55+
2 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)
bakpapier
blindbakvulling
staafmixer met hoge beker