Quiche spinazie geitenkaas
bewaar
bewaar

Quiche spinazie geitenkaas

Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.

15 min. bereiden / 55 min. oventijd / 20 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C. Ontdooi het deeg. Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het hartige taartdeeg. Snijd het overtollige deeg af. Bekleed het deeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op hoog vuur, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep in een zeef en druk er met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.

Doe de eieren en crème fraîche in een hoge beker en mix glad met de staafmixer. Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout.

Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de geitenkaas erover. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. rusten.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quiche spinazie geitenkaas

Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig