bewaar
Courgette-geitenkaasquiche met munt
Courgette-geitenkaasquiche met munt
bewaar

Courgette-geitenkaasquiche met munt

Op en top Frans deze quiche, zomers fris door het vleugje munt.

40 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
274waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

tarwebloem

1 tl

zout

100 g

ongezouten roomboter

5

middelgrote eieren

1 el

koud kraanwater

40 g

pijnboompitten

15 g

verse munt

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

3

courgettes

125 ml

verse slagroom

100 g

geitenkaas 50+

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grillpan

  • deegroller

  • aluminium quichevorm (Ø 28 cm)

Op en top Frans deze quiche, zomers fris door het vleugje munt.

Aan de slag

1

Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg 1 ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de munt en knoflook fijn. Doe 2 el olie, de munt en knoflook in een schaal en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 1/2 cm breed. Bestrijk met de olie en gril in porties 4 min. Keer halverwege. Bestrooi met zout.

4

Schep de courgette om met het olie-muntmengsel. Meng de pijnboompitten erdoor. Klop de rest van de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.

5

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed hier de quichevorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de courgette over de bodem. Verkruimel de kaas erover en schenk het eimengsel erop.

6

Bak de quiche ca. 45 min. net onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen op een rooster.

tip

algemeenJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.