bewaar
Ratatouillequiche
Ratatouillequiche
bewaar

Ratatouillequiche

Deze ratatouillequiche steelt de show bij elke etentje en picknick. Handig: je kunt hem een dag van tevoren al maken.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
582waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

½

courgette

1

rode paprika

1 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

70 g

tomatenpuree

200 ml

crème fraîche

100 g

geitenkaas naturel 55+

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Deze ratatouillequiche steelt de show bij elke etentje en picknick. Handig: je kunt hem een dag van tevoren al maken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 180 °C.

2

Vet de quichevorm in met olie. Bekleed de vorm met het ontdooide deeg. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Verhit de olie in een pan. Bak de courgette en de paprika 3 min. op hoog vuur. Giet af en schep in de quichevorm.

3

Klop de eieren los met de tomatenpuree, crème fraîche, peper en zout. Schenk over het groentenmengsel en verkruimel de kaas erover. Bak ca. 45 min.

tip

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

serveertipMet spinaziesalade een volwaardige maaltijd.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.