bewaar
Kipquiche
Kipquiche
bewaar

Kipquiche

Vul je keuken met de geur van verse kruiden en schuif deze quiche de oven in.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
212waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

300 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

25 g

verse bieslook

20 g

verse platte peterselie

200 ml

crème fraîche

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 26 cm)

Vul je keuken met de geur van verse kruiden en schuif deze quiche de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de ingevette vorm met het ontdooide deeg.

2

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep in de vorm. Klop de eieren los met de crème fraîche, fijngesneden peterselie, fijngesneden bieslook, peper en zout. Schenk over de kip.

3

Bak in ca. 45 min. gaar.

tip

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.