Hartige taart met broccoli

Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.

620 kcal

20 min. bereiden, 55 min. oventijd

3.5/5

(304)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)


2005 week 48-49 - 2005 week 48-49

februari 2020 - februari 2020

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.

  2. Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de rest in roosjes van 2 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar, giet af, laat goed uitlekken en iets afkoelen.

  3. Bekleed ondertussen de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

  4. Klop de eieren met de zuivelspread, de helft van de geraspte kaas, peper en eventueel zout los en meng de broccoli en hamblokjes erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem en strooi de rest van de kaas erover.

  5. Bak de taart in het midden van de oven in 50-55 min. gaar.

  • serveertipLekker met een salade van gemengde sla, tomaten en mosterdvinaigrette.
  • variatietipVervang de 4-seizoenenpeper eventueel door zwarte peper.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Wat vond je van dit recept?

Hartige taart met broccoli

Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig