bewaar
Hartige taart met broccoli
Hartige taart met broccoli
bewaar

Hartige taart met broccoli

Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
203waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

500 g

broccoli

250 g

hamblokjes

3

middelgrote eieren

200 g

zuivelspread

½ tl

4-seizoenenpeper

75 g

geraspte belegen kaas

150 g

gemengde sla

3 el

vinaigrette citroen

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.

2

Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in stukjes. Snijd de rest in roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.

3

Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Verdeel de broccoli en hamblokjes over de bodem. Klop de eieren met de zuivelspread, seizoenenpeper en eventueel zout los en schenk over het broccolimengsel. Strooi de kaas over de taart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

4

Meng de sla met de vinaigrette. Serveer de taart met de salade.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.