bewaar
Hartige taart met broccoli en bloemkool
Hartige taart met broccoli en bloemkool
bewaar

Hartige taart met broccoli en bloemkool

Je hoeft niet te quichen tussen je favoriete veggies.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
20 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakken

diepvries deeg voor hartige taart

800 g

koelverse bloemkool- en broccoliroosjes

250 g

gerookte spekreepjes

6

middelgrote eieren

150 g

geraspte oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Je hoeft niet te quichen tussen je favoriete veggies.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kleinere roosjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de spekreepjes 5 min. krokant op middelhoog vuur.

2

Rol 5 plakjes deeg (per taart) uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed hiermee een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Snijd eventuele randjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los. Houd 1 el losgeklopt ei apart. Meng de rest van de eieren met de kaas, de bloemkool- en broccoliroosjes en spekjes met aanhangend vet. Breng op smaak met flink wat zwarte peper. Rol de rest van de plakjes deeg en de eventueel weggesneden randjes uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.

3

Verdeel de vulling over het deeg en dek alles af met de deeglap. Vouw de randjes met je vingertoppen om, zodat de taart goed afgesloten is. Snijd een klein kruis in het midden van de deegdeksel en bestrijk met het achtergehouden ei. Bak de taart in ca. 45 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat 10 min. staan. Verwijder de vorm en laat nog 10 min. staan voor je de taart aansnijdt.

Hartige taart met bloemkool & broccoli

Instructievideo - 00:24 min.