bewaar
Hartige taart met gerookte kip en courgette
Hartige taart met gerookte kip en courgette
bewaar

Hartige taart met gerookte kip en courgette

Altijd handig voor door de week, zo’n gerecht dat je binnen 20 minuten in de oven schuift.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
280waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

400 g

artisjokhart in blik

4

middelgrote eieren

175 g

roomkaas knoflook & fijne kruiden

1 el

gedroogde bieslook

7 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

4 el

paneermeel

230 g

gerookte kipfiletreepjes

75 g

geraspte kaas

300 g

rauwkost pittig

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 26 cm)

Altijd handig voor door de week, zo’n gerecht dat je binnen 20 minuten in de oven schuift.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.

2

Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met zout. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in grove stukken. Meng de eieren en roomkaas met de mixer tot een klontvrij beslag. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met versgemalen peper.

3

Verdeel de plakjes taartdeeg over de boden van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover.

4

Dep de courgetteplakjes droog met keukenpapier. Verdeel de helft van de kipreepjes over de bodem, dan de helft van de courgetteplakjes en alle artisjok. Dan weer kipreepjes en courgetteplakjes. Verdeel het ei-roomkaasmengsel er over en bestrooi het met geraspte kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.

combinatietipLekker met pittige rauwkostsalade.

Artisjok bereiden

Instructievideo - 01:41 min.