Broc­co­li-aard­ap­pel­taart

Hey daar, broccoli-fan! Dit is nou nét de taart die jij niet mag missen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(380) waardeer
hoofdgerecht Hey daar, broccoli-fan! Dit is nou nét de taart die jij niet mag missen. 4 personen
3 380

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een vel bakpapier in de springvorm en druk in de randen goed aan.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel, halveer deze en snijd in plakjes. Kook de broccoli in water met eventueel zout 5 min., giet af en laat goed uitlekken.
  3. Klop ondertussen de eieren los en meng de kwark en de kaas erdoor. Pers de knoflook erboven. Breng royaal op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over de springvorm, verdeel de broccoli erover en druk voorzichtig aan. Schenk de helft van het ei-mengsel hierover. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en schenk de rest van het ei-mengsel erover. Bak de taart in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
  4. Neem de taart uit de oven en laat 5 min. staan. Meng ondertussen de slamelange met de dressing. Snijd de taart in punten en serveer met de salade.

Advertentie

Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2010 week 38-39

Broccoli-aardappeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-aard­ap­pel­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Leg een vel bakpapier in de springvorm en druk in de randen goed aan.

3
3
  • 700 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel, halveer deze en snijd in plakjes.

4
4

Kook de broccoli in water met eventueel zout 5 min., giet af en laat goed uitlekken.

5
5
  • 6 middelgrote eieren
  • 200 g volle Franse kwark
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 1 teen knoflook

Klop ondertussen de eieren los en meng de kwark en de kaas erdoor. Pers de knoflook erboven. Breng royaal op smaak met peper en zout.

6
6
  • 400 g aardappelschijfjes

Verdeel de aardappelschijfjes over de springvorm, verdeel de broccoli erover en druk voorzichtig aan. Schenk de helft van het ei-mengsel hierover.

7
7
  • 400 g aardappelschijfjes

Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en schenk de rest van het ei-mengsel erover. Bak de taart in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 3 el yoghurt-kruidensaus

Neem de taart uit de oven en laat 5 min. staan. Meng ondertussen de slamelange met de dressing. Snijd de taart in punten en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.