bewaar
Broccoli-aardappeltaart
Broccoli-aardappeltaart
bewaar

Broccoli-aardappeltaart

Hey daar, broccoli-fan! Dit is nou nét de taart die jij niet mag missen.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
381waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

broccoli

6

middelgrote eieren

200 g

volle Franse kwark

150 g

geraspte belegen kaas

1 teen

knoflook

800 g

aardappelschijfjes

100 g

eikenbladslamelange

3 el

yoghurt-kruidensaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 24 cm)

Hey daar, broccoli-fan! Dit is nou nét de taart die jij niet mag missen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een vel bakpapier in de springvorm en druk in de randen goed aan.

2

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel, halveer deze en snijd in plakjes. Kook de broccoli in water met eventueel zout 5 min., giet af en laat goed uitlekken.

3

Klop ondertussen de eieren los en meng de kwark en de kaas erdoor. Pers de knoflook erboven. Breng royaal op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over de springvorm, verdeel de broccoli erover en druk voorzichtig aan. Schenk de helft van het ei-mengsel hierover. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en schenk de rest van het ei-mengsel erover. Bak de taart in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

4

Neem de taart uit de oven en laat 5 min. staan. Meng ondertussen de slamelange met de dressing. Snijd de taart in punten en serveer met de salade.