bewaar
Briequiche met appel
Briequiche met appel
bewaar

Briequiche met appel

Een rijke briesmaak, een friszuur appeltje, knapperige walnoten… deze quiche heeft het allemaal.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
335waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

bleekselderij

60 g

ongebrande walnoten

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

2 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

200 g

volle Franse kwark

200 g

roombrie

1

Granny Smith appel

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Een rijke briesmaak, een friszuur appeltje, knapperige walnoten… deze quiche heeft het allemaal.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bleekselderij in boogjes en hak de walnoten grof. Bekleed de ingevette vorm met het ontdooide bladerdeeg.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 min. Schep de bleekselderij met ¾ van de walnoten in de vorm. Klop de eieren los met de kwark en schenk over de bleekselderij.

3

Snijd de brie in plakken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Leg dakpansgewijs en in een cirkel de brie en appel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

tip

variatietipFranse kwark is ook lekker als ontbijt met muesli, gemalen kaneel en honing.