Brie­qui­che met ap­pel

Een rijke briesmaak, een friszuur appeltje, knapperige walnoten… deze quiche heeft het allemaal.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 755 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(329) waardeer
frans hoofdgerecht Een rijke briesmaak, een friszuur appeltje, knapperige walnoten… deze quiche heeft het allemaal. 4 personen
3 329

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bleekselderij in boogjes en hak de walnoten grof. Bekleed de ingevette vorm met het ontdooide bladerdeeg.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 min. Schep de bleekselderij met ¾ van de walnoten in de vorm. Klop de eieren los met de kwark en schenk over de bleekselderij.
  3. Snijd de brie in plakken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Leg dakpansgewijs en in een cirkel de brie en appel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Franse kwark is ook lekker als ontbijt met muesli, gemalen kaneel en honing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 785 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Briequiche met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brie­qui­che met ap­pel

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
  • 1 struik bleekselderij
  • 60 g ongebrande walnoten

Snijd de bleekselderij in boogjes en hak de walnoten grof.

3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Bekleed de ingevette vorm met het ontdooide bladerdeeg.

4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 min.

5
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g volle Franse kwark

Schep de bleekselderij met ¾ van de walnoten in de vorm. Klop de eieren los met de kwark en schenk over de bleekselderij.

6
  • 200 g roombrie
  • 1 Granny Smith appel

Snijd de brie in plakken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Leg dakpansgewijs en in een cirkel de brie en appel op de vulling.

7

Bestrooi met de rest van de walnoten. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

variatietip:

Franse kwark is ook lekker als ontbijt met muesli, gemalen kaneel en honing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.