Knol­sel­de­rij­gra­tin met ap­pel en wal­no­ten

Knolselderij, brie en walnoten uit de oven. Dit gerecht schrééuwt bijna herfst.

(61) waardeer
hollands hoofdgerecht Knolselderij, brie en walnoten uit de oven. Dit gerecht schrééuwt bijna herfst. 4 personen
4 61

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in gelijke stukken en voeg de laatste 10 min. toe aan de aardappelen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de appels met schil en klokhuis (zonder pitjes) in flinterdunne plakken. Snijd de brie in de lengte in dunne plakken.
  2. Giet de aardappel en knolselderij af en vang het kookvocht op. Verkruimel het bouillontablet en los op in het vocht. Schenk terug bij de aardappel en knolselderij, voeg de crème fraîche toe en stamp tot een grove puree. Schep de helft van de bosui erdoor. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de appel, brie en walnoten erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de rest van de bosui.

Tip:

Lekker met pittige mosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderijgratin met appel en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij­gra­tin met ap­pel en wal­no­ten

1
1
  • 800 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij, snijd in gelijke stukken en voeg de laatste 10 min. toe aan de aardappelen.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
4
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in ringetjes.

5
5
  • 2 jazz-appels

Snijd de appels met schil en klokhuis (zonder pitjes) in flinterdunne plakken.

6
6
  • 200 g roombrie

Snijd de brie in de lengte in dunne plakken.

7
7
  • 200 ml kookvocht

Giet de aardappel en knolselderij af en vang het kookvocht op.

8
8
  • 1 groentebouillontablet

Verkruimel het bouillontablet en los op in het vocht.

9
9
  • 125 g crème fraîche

Schenk terug bij de aardappel en knolselderij, voeg de crème fraîche toe en stamp tot een grove puree.

10
10

Schep de helft van de bosui erdoor.

11
11
  • 60 g ongebrande walnoten

Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de appel, brie en walnoten erover.

12
12

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de rest van de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.