bewaar
Knolselderij met appel
Knolselderij met appel
bewaar

Knolselderij met appel

De milde en kruidige smaak van knolselderij doet het heel goed samen met het zoete van de appel.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

1 el

traditionele olijfolie

2

jazz-appels

2 el

milde yoghurt

1 el

mayonaise

1 tl

Franse mosterd

60 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De milde en kruidige smaak van knolselderij doet het heel goed samen met het zoete van de appel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm breed. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne reepjes (julienne). Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Verdeel de knolselderij, appel en walnoten over een schaal en meng de dressing erdoor.

tip

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.