bewaar
IJsbergsla met venkel en appel
IJsbergsla met venkel en appel
bewaar

IJsbergsla met venkel en appel

Crunchy ijsbergsla en venkel gaan perfect samen met de friszoete appel.

10 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stuk

krop ijsbergsla

1

venkelknol

1 stengel

bleekselderij

2

jazz-appels

2 tl

Franse mosterd

2 el

mayonaise

3 el

Griekse yoghurt

2 tl

venkelzaad

Crunchy ijsbergsla en venkel gaan perfect samen met de friszoete appel.

Aan de slag

1

Snijd de ijsbergsla en venkelknol in dunne repen en de bleekselderij en appels in dunne reepjes (julienne). Doe de gesneden groenten en appel in een kom.

2

Meng de mosterd, mayonaise, yoghurt en het venkelzaad in een kommetje tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg toe aan de ijsbergsalade en schep om.

tip

combinatietipLekker bij de burger met rode-uienjam. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.