bewaar
Bleekselderijstamppot met appel en walnoten
Bleekselderijstamppot met appel en walnoten
bewaar

Bleekselderijstamppot met appel en walnoten

Zoete appel + kruidige bleekselderij + knapperige walnoten = een heerlijke stamppot.

25 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

1

struik bleekselderij

2

Cox's Orange Pippin appels

100 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

1

citroen

50 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Zoete appel + kruidige bleekselderij + knapperige walnoten = een heerlijke stamppot.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm breed en kook 2 min. in water met eventueel zout.

2

Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne parten. Verhit de melk. Voeg met de boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree.

3

Voeg de bleekselderij en appel toe en verwarm al roerend 2 min. op middelhoog vuur. Boen de citroen schoon en hak de walnoten grof. Rasp de gele schil van de citroen boven de stamppot en schep om. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de walnoten.