bewaar
Stamppot andijvie met brie en walnoten
Stamppot andijvie met brie en walnoten
bewaar

Stamppot andijvie met brie en walnoten

Waarom je deze stamppot moet maken? De stukjes brie maken hem anders dan alle andere. Romiger, zachter, lekkerder.

30 min. bereiden
380waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappelen

1

krop andijvie

200 g

brie

65 g

ongebrande walnoten

200 ml

halfvolle melk

2 tl

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Waarom je deze stamppot moet maken? De stukjes brie maken hem anders dan alle andere. Romiger, zachter, lekkerder.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan.

2

Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.

3

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.