bewaar
Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst
Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst
bewaar

Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst

Hollandse pot, maar net even anders door de tijm en radijs.

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

2

uien

75 g

ongezouten roomboter

1 schaal

runderbraadworsten

3 el

gedroogde tijm

150 ml

houdbare halfvolle melk

1 el

Franse mosterd

150 g

rauwkost radijsmix

500 g

fijngesneden andijvie

50 g

geroosterde pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • magnetron

  • pureestamper

Hollandse pot, maar net even anders door de tijm en radijs.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar.

2

Schil ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en tijm toe en bak nog 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

3

Giet de aardappelen af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Verwarm de melk in de magnetron.

4

Neem de worsten uit de pan en leg deze op een bord afgedekt met een deksel of aluminiumfolie. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de uienjus, de verwarmde melk, mosterd, andijvie en radijsmix tot een smeuïge stamppot. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als je de stamppot te droog vindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Serveer de andijviestamppot met de braadworsten. Lekker met de geroosterde pijnboompitten.

tip

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

bereidingstipJe kunt de melk ook verwarmen in een pan.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Welmoed Pinot Noir.